Sei sambal er en herlig, sterk gryte
med fisk. Sambal brukes vanligvis som tilsetning til retter og
inneholder mye chili. Denne gangen kommer de deilige smakene fra den
økologiske krydderblandingen fra Raske Retter. Gjennom en utfordring
på Matbloggsentralen er man bedt om å tenke nytt, og lage raske
hverdagsretter.
Jeg har valgt meg sei til denne retten.
Jeg synes sei er en undervurdert fisk, for den er en nydelig matfisk.
Den setter veldig god smak på gryter og supper og er rimelig å
kjøpe. Enda rimeligere hvis man kan fiske den selv! Sei er dessuten
en bærekraftig fiskesort. Med det mener jeg at den ikke er
utrydningstruet og det drives ikke med stormedisinering av
oppdrettsfisk.
I gryten får seien selskap av løk,
paprika og tomat, og selvfølgelig kryddermiks fra Raske Retter.
Kryddermiks består av to pakker som tilsettes retten i to trinn. Til
2 personer trenger man:
400 g sei
½ ts salt
½ rødløk
1 liten rød paprika
3 ferske eller 1 boks hermetiske
tomater
2 dl creme fraiche
1 pakke Sambal krydderblanding
2 ss matolje
Tilbehør: fullkornsris
La fisken trekke i gryten i 2-3 minutter |
Fisk skjæres i terninger. Strø på ½
ts salt og sett til sides.
Skjær løk og paprika i strimler og
tomater i tynne båter.
Bland kryddermiks trinn 1 i 2 ss kald,
nøytral matolje og varm opp. Når oljen er varm og krydderet dufter
i hele kjøkkenet freses løk på middels varme til den er blitt
blank. Tilsett paprika og tomat sammen med kryddermiks trinn 2.
Tilsett også creme fraiche. Kok opp og la småkoke i 8-10 min. Ha i
fisk og la trekke i 2-3 min til fisken er ferdig. Smak til om gryten
trenger med salt.
Server med fullkornsris!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar