Til 2 personer:
2 vårløk
1/2 paprika
1 hvitløksbåt
125 g minimais
1/4 savoikål eller kinakål
1 liten boks vannkastanjer
1 boks kokosmelk
1-2 ts rød karripasta
1 ts salt
400 g scampi
Jeg elsker scampi og derfor ble det det i denne gryten i dag. Man kan like gjerne bruke kyllingkjøtt, svinekjøtt, hvit fisk eller biff. Alt er godt :-)
Skjær vårløk i ringer, paprika i strimler, press hvitløk, skjær minimais i biter og strimle kålen. Surr alt i en nøytral olje i en wok eller en stekepanne på middels varme i 10-15 min til alt er mørt. Ha i karripasta og bland godt med de andre ingrediensene. Mengden kommer an på hvor sterk man ønsker gryten. 2 skjeer synes jeg er akkurat passe, men er altfor sterkt for ungene.
Spe med kokosmelken og ha i salt. La koke i ca 5 min. Ha i vannkastanjer og varm godt. Ha til slutt i scampi. Er de rå må de trekke ca 5 min. Er de allerede kokt skal de bare gjennomvarmes.
Til denne retten serveres som nevnt nanbrød i tillegg til jasminris. Jeg synes også det er godt med en frisk salat, gjerne av kinakål, agurk og tomater eller, som i dag, bare salat med granateple. Gir en frisk og syrlig kontrast til gryten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar