Søk i denne bloggen

søndag 23. oktober 2011

Innbakte pølsekuler

Priors pølsekuler er kjempegode og veldig populære hjemme hos oss. I dag skulle vi på langtur, på besøk til tante Elisabeth, og trengte noe god og enkel mat å spise i bilen eller på fergen. Innbakte pølsekuler ble en stor suksess, og smakte godt både varme som kalde. Minner litt om pinnebrød.



Til 1 pk pølsekuler:
300 g hvetemel
50 g sammalt rug
2/3 pk gjær
50 g margarin
2 dl melk
1 ts sukker
1/2 ts salt
1 ts tørket oregano
2 dl raspet ost

Bland alt det tørre og osten i en bakebolle. Smelt smør og ha i melk. Varm til 37 grader. Bland gjæren i væsken til alt er oppløst. Bland med det tørre. Elt deigen i 5-10 min, og sett til heving på et lunt sted. Hev til dobbel størrelse.


Kna luften ut av deigen og del i små emner. Ruller man emnene til en kule må de være ca dobbel så store som pølsekulen. Dekk hver pølsekule med deig og sett til etterheving. Etterheves ca en halv time. Pensles forsiktig med vann, og stekes på varmluft 200 grader eller vanlig på 225 grader i ca 7 min.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar