Søk i denne bloggen

mandag 17. oktober 2011

Fransk løksuppe

Det er kaldt og det blåser. Hva er da bedre enn en deilig, varm suppe? Varm både på temperatur og på smak. Løksuppe er deilig, søt og salt samtidig, og blir ekstra god med osteskiven på toppen. Den må for all del ikke legges oppi for tidlig, da bare løser brødet seg helt opp. Stek skiver med ost i ovn mens suppen kokes ferdig, og legg i suppeterrinen eller rett i suppeskål når suppen serveres.



Til 4 personer:
750 g løk
3 ss smør
1 ts brunt sukker
1 1/2 l kjøttkraft
1 ts salt
1/2 ts tørket timian eller 5 stilker fersk
1/2 ts pepper
4 ss cognac (valgfri)
4-8 skiver hvitt brød
revet ost

Skjær løken i fine strimler. Smelt smør og sukker på medium varme og stek løk til den er gylden, men ikke brun. Hell på varm buljong, salt, timian og pepper. La småkoke på svak varme under lokk i 15 min til 1 time. Jo lenger den koker, jo bedre blir den.

Før servering tilsettes cognac (valgfri), og smakes suppen til med salt og pepper. Skjær skorpen av brødskivene og ha på ost. Stek dem under grillen i ovnen til osten er smeltet, og legg i suppen rett før servering. Ha gjerne en skål med revet ost på bordet.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar