Til 4 personer:
750 g løk
3 ss smør
1 ts brunt sukker
1 1/2 l kjøttkraft
1 ts salt
1/2 ts tørket timian eller 5 stilker fersk
1/2 ts pepper
4 ss cognac (valgfri)
4-8 skiver hvitt brød
revet ost
Skjær løken i fine strimler. Smelt smør og sukker på medium varme og stek løk til den er gylden, men ikke brun. Hell på varm buljong, salt, timian og pepper. La småkoke på svak varme under lokk i 15 min til 1 time. Jo lenger den koker, jo bedre blir den.
Før servering tilsettes cognac (valgfri), og smakes suppen til med salt og pepper. Skjær skorpen av brødskivene og ha på ost. Stek dem under grillen i ovnen til osten er smeltet, og legg i suppen rett før servering. Ha gjerne en skål med revet ost på bordet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar