Suppen er en ren vegetarsuppe, men jeg savner ikke noe som helst i den. Den er utmerket slik den er. Den ble laget i fjor også, men da glemte jeg å ta bilder (var visst sulten..), så her kommer den i reprise.
Til
4 personer:
1
purre
1
løk
1
½ liter vann
2-3 hønsebuljongterninger
Kjøttet
av ½ gresskar
4-5
poteter
4
gulrøtter
½
sellerirot
2-3
stilker selleri
Salt
og pepper
Safran
eller gurkemeie
2 ts paprikapulver
Kajennepepper
saften av en halv sitron
4
ss hakket persille eller koriander
Purre og løk finhakkes og freses i olje. Skjær de andre grønnsakene i terninger og ha i sammen med vann og buljongterning. Kok til grønnsakene er møre, ca 20 min. Ha i safran, paprikapulver, kajennepepper og sitronsaft, og smak til med salt og svart pepper. La trekke 5-10 min til. Ha til slutt i fersk, hakket persille eller koriander.
Serveres gjerne i gresskaret etter at kjøttet er skrapt utav. På toppen kan man strø ristende gresskarkjerner.
Etter at suppen var spist opp skar min mann en lykt av gresskaret. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar