Oppskrift til 4 personer.
Til sjokolademousse:
150 g mørk sjokolade, minst 70 % og helst 86 %
3 dl kremfløte
2 ts sukker
1 ts vaniljesukker
3 egg
Smelt sjokolade over vannbad eller forsiktig i mikrobølgeovnen. La avkjøle til romtemperatur. Pisk kremfløte sammen med sukker og vaniljesukker. Del eggene. Bland plommene sammen med sjokoladen, og bland sammen med den piskede kremen. Til slutt piskes eggehvitene helt stive. Husk at både bolle og visper må være rene og fettfrie for å få stiv eggehvite. Bland i sjokoladekremen. La stå avkjølt i minst en time.
Til blåbærkrem:
2 dl blåbær
100 g Philadelphia
2 ss melis
1 ts vaniljesukker
Frosne blåbær tines. Bland ost med sukker til osten er myk og luftig. Vend forsiktig inn blåbærene. Serveres ved siden av moussen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar