Blondie er en brownie-kake med hvit
sjokolade. Den syrlige rabarbrasausen er kjempegodt sammen med den
søte, hvite sjokoladen. Faktisk er dette den fjerde kaken/desserten
i år som jeg lager med kombinasjonen rabarbra og hvit sjokolade. Det
er bare en perfekt match. Pistasjnøtter hører også med!
Det ble visst mye kaker på bloggen i
det siste. Jeg lager mye middag også, men kakene blir så fine på
bildet. De får da førsteprioritet på nettet. Det kommer altså mye
mer godt etter hvert.
100+25 g hvit sjokolade
100 g smør
2 dl sukker
2 ts vaniljesukker eller -ekstrakt
2 egg
100 g smør
2 dl sukker
2 ts vaniljesukker eller -ekstrakt
2 egg
50 g pistasjnøtter
2 1/2 dl mel
2 1/2 dl mel
Saus:
100 g rabarbra i biter
50 g sukker
ca 1 ss sitronsaft
Begynn med å koke rabarbra med sukker.
Smak til med sitronsaft. La koke til det ikke lenger er store biter.
Avkjøl.
Forvarm ovnen til 200 grader. Smelt
smøret. Grovhakk 100 g av sjokoladen og smelt i smøret. Ha i sukker
og vanilje og pisk i ett og ett egg om gangen. Bland til slutt i mel
og grovhakkede pistasjnøtter. Hell i smurt fort. Ha rabarbra i en
sprøytepose og sprøyt i kakerøren mens man lager en spiral. Strø
til slutt over 25 g hakket hvit sjokolade. Stek kaken i ca 25 min til
den begynner å bli gylden langs kantene. Den kan godt være litt
klissete i midten.
Kaken passer godt som dessert sammen
med en kule vaniljeis og jordbær. Disse jordbærene er marinert i
lime. Kaken er nydelig som kaffemat slik den er. Ta den gjerne med på
jobben, det gjorde jeg. Forsvant på en blunk. Tror jammen den også
hadde slått an i et barneselskap også, jeg, men kanskje uten
nøtter?
Åh nå fikk jeg lyst å lage blondies!!
SvarSlett