Til denne kaken kan man bruke hvilken
som helst sjokoladekakebunn. Velg din egen favoritt. En god oppskrift
på sjokoladekake finnes her: http://frasjeltilmage.blogspot.no/2011/03/prinsessekake.html
Kaken er også perfekt til å bli kvitt
rester eller avskjær av kakebunn og sjokoladekrem. I stedet for å
lage cakepops lagde jeg denne gangen heller en hel kakebunn av
restene. Avskjær fra sjokoladekake ble smuldret opp og blandet godt
med rester av romtemperert sjokoladekrem. Dette ble trykket jevnt
utover i en springform og satt til avkjøling. Pass på å dekke godt
ut i kantene. Etter et par timer i kjøleskapet toppet jeg kaken med
et lag bringebærgelé:
500 g bringebær
saften av 1 sitron
100-200 g sukker, etter smak
1 ts kremet balsamico
ca 5 plater gelatin
Kjør bringebær og 100 g sukker med
balsamico i en hurtigmikser. Ha gjennom en sil for å få bort
frøene. Ha resten i en kjele og kok opp sammen med sitronsaft. Smak
til om man ønsker mer sukker. Mål opp mengden væske. Til ½ liter
væske legges 5 plater gelatin i bløt i kaldt vann. Juster antall
gelatinplater etter hvor mye væske man har. Etter 5 minutter i
kaldt vann has gelatinplatene i den varme bringebærsaften. Rør
godt til alt er oppløst. Avkjøl til romtemperatur og hell over
sjokoladebunnen. Avkjøl over natten. Ta ut av formen, og pynt kaken med friske bringebær
eller sjokoladepynt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar