Lammeskanker var årets påskemåltid,
og nå er det absolutt på tide å få oppskriften på bloggen. Å
bruke både øl, vin og sjokolade i sausen må vel sies å gi full
pott, og det ble utrolig godt. Kjøttet ble godt mørnet i denne
sausen, og sammensetningen ga en god, kraftig smak til kjøttet.
Lammeskankene blir bedre jo lengre de
ligger og godgjør seg i væsken i ovnen. Disse skankene sto i ovnen
i 3-4 timer, men det gjør ikke noe om de ligger 6-7 timer. Bare pass
på å hele tiden ha nok væske til å dekke alt kjøttet, eller å
snu skankene regelmessig.
Til 4 personer:
4
lammeskanker
2
gulrøtter
1
løk
2
fedd hvitløk
2
stenger selleri
3
dl mørkt øl (brown ale, stout eller porter)
2
dl rødvin
3
dl kraft
2
ss usukret kakaopulver
½
ss tørket timian
salt
og pepper
Krydre
lammeskankene godt med salt og pepper. Brun skankene i nøytral olje
på alle sider i en tykkbunnet gryte eller stekepanne. Legg dem i en
ildfast form.
Finhakk
grønnsaker og fres dem på middels varme i samme gryte eller
stekepanne. Spe på med øl, vin og kraft. Kok opp og la koke i 10
minutter. Tilsett kakaopulver og timian. Hell sausen over
lammeskankene i den ildfaste formen. Dekk til, og sett i ovn på 150
grader til kjøttet er helt mørt, ca 3-4 timer. Hvis ikke hele
skankene er dekket av sausen bør de snus regelmessig. Steketiden bør
da også forlenges med en time eller to. Alternativt kan man øke
mengden med øl, vin og/eller kraft slik at det er nok saus til å
dekke skankene.
Lammeskanker
smaker utmerket servert sammen med hjemmelaget tyttebærsyltetøy og
en deilig rotmos av poteter, kålrabi, sellerirot og persillerot,
eventuelt andre rotgrønnsaker etter eget ønske.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar