Ved å ha kaffe i rabarbrasyltetøyet
får man et ekstra godt syltetøy, der det bitre fra kaffen
balanserer perfekt med den syrlige rabarbraen og sukkeret i
syltetøyet. Godt på brødskiven med litt kesam eller cottage
cheese, men aller best i kaken sammen med krem. Forestill deg
tilslørte bondepiker med dette syltetøyet i stedet for eplemos!
500 g rabarbra
1 dl vann
150 g sukker
¼ pose syltepulver
2 ss pulverkaffe
I stedet for pulverkaffe kan man også
bruke 2 Nespressokapsler hvis man ønsker det. Det viktigste er å få
frem en god, balansert kaffesmak. Det skal ikke bare være et hint av
kaffe, jeg liker at det smaker skikkelig kaffe.
Skjær rabarbraen i mindre biter og kok
opp sammen med vannet. La småkoke på svak varme til rabarbraen er
mør. Bland sukker og syltepulver og ha i rabarbraen. Rør til alt
sukkeret er oppløst. Ha i kaffe. Smak til med kaffe og sukker ved
behov.
Så spennende med kaffe, det må jeg prøve, takk for oppskriften!
SvarSlettJeg er også veldig opptatt av restemat, og gjenbruk. Jeg skriver litt om det, og mye annet, på egen blogg, besøk den gjerne; www.paulinespåfunn.no
Vennlig hilsen Åse Pauline