Pecannøtter er en luksusvare i dette landet. Ganske dyrt om man trenger 1/2 kg. Rom forsåvidt også. Jeg har heldigvis "kontakter" i USA som tar med seg rom og pecannøtter når de er på besøk. I tillegg har jeg fått pecansirup fra dem. Ekte brunt molasses-sukker finnes i Norge, men du må på en butikk med rikt vareutvalg. Se etter ingrediensene når dere er på ferie i sommer. Sikkert mye billigere.
Til bunnen:
100 g hvetemel
100 g kaldt smør i terninger
1/2 ts salt
noen spiseskjeer isvann
Kjør mel, smør og salt i en food processor til alt er smuldret. Tilsett en og en spiseskje vann mens man pulserer maskinen. Deigen skal akkurat holde sammen. Trykk den ganske jevn og flat og kle i plastikk. La den hvile i kjøleskap i minst 1/2 time.
Fyll:
500 g pecannøtter
100 g brunt sukker - helst molasses
100 g pecansirup eller lønnesirup
1 ss smør
1-2 dl brun rom (valgfritt)
1 egg
Forvarm ovnen til 170 g. Smør paiformen lett. Kjevle bunnen, og trykk deigen ut i formen. Stikk med en gaffel. Halvparten av nøttene grovhakkes. Resten beholdes hele. Ha i nøttene. Forstek paibunnen med nøtter i ca 12 minutter.
Smelt sammen sukker, sirup og smør. Ha i rom etter eget ønske og la koke 1 minutt. Ta bort fra varmen og pisk i egget. Når paien er ferdig forstekt helles fyllet over nøttene. Stek videre i ca 12 minutter til alt bobler og kantene er deilig gyldne. Avkjøl på rist. Ta ut av paiformen når den er avkjølt.
Husk isen ved servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar