10. august er det finale i streetfoodkonkurranse på Sukkerbiten i Oslo samtidig som det også arrangeres NM i grill. Jeg skulle gjerne ha vært med, men skal i bryllup den helgen. Bli med i Matfolket på matprat.no for mer info og tips og inspirasjon!
Margaritagrønnsaker. Foto: matosofi.com |
Entrecôte med dry rub
1 hel entrecôte, ca 1 kg
1 ts salt
½ ts pepper
1 ss paprikapulver
2 ts sukker
Nøytral olje til steking og Maldonsalt til servering
Kjøttet må ha romtemperatur. Gni det først inn med salt, pepper og paprika, og sukker til slutt. Pensle med litt nøytral olje, og grill kjøttet på sterk varme på alle sider. Legg over på indirekte varme og la ligge til kjernetemperatur er 57 grader (middels stekt). La hvile minst 15 min før kjøttet skjæres i skiver. Strø litt Maldonsalt på skivene før servering.
Foto: matosofi.com |
Grillet søtpotet
2 søtpoteter
Nøytral olje til steking og Maldonsalt til servering
Skjær søtpotetene i båter. Pensle med olje og legg dem på grillen på middels varme. Snu dem ofte. Potetene grilles ca 20-30 minutter til de er møre. Strø litt salt på før servering.
Foto: matosofi.com |
Margaritagrønnsaker:
4 tomater
1 grønn squash
1 gul squash
1 løk
2 chili eller chilipulver
1/2 dl olje
3 ss Tequila
1 1/2 ss Triple Sec (appelsinlikør)
1 ts salt
4 tomater
1 grønn squash
1 gul squash
1 løk
2 chili eller chilipulver
1/2 dl olje
3 ss Tequila
1 1/2 ss Triple Sec (appelsinlikør)
1 ts salt
1 ts sukker
2 lime
Skjær tomatene i båter, squashen i skiver og løk og chili i ringer. Hell over blanding av olje, Tequila, Triple Sec og salt. Bland slik at det er væske på alle grønnsakene. Grill i en beholder som tåler varme eller i aluminiumspakker til alle grønnsakene er møre, ca 10 min på middels varme. Hell til slutt over saften av 2 lime og smak til med salt.
2 lime
Skjær tomatene i båter, squashen i skiver og løk og chili i ringer. Hell over blanding av olje, Tequila, Triple Sec og salt. Bland slik at det er væske på alle grønnsakene. Grill i en beholder som tåler varme eller i aluminiumspakker til alle grønnsakene er møre, ca 10 min på middels varme. Hell til slutt over saften av 2 lime og smak til med salt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar