For en fantastisk dessert det ble. I alle fall etter mine smaksløker. Det smakte som en sofistikert, stor Jaffa Cake, disse sjokoladekjeksene med appelsinfyll, bare med mer utpreget både appelsin- og sjokoladesmak.
Selve sjokoladedesserten som basis trengs ikke lages på denne måten, man kan bruke hvilken som helst mørk sjokolademousse, -fromasj eller -krem. Legg oppdelte kransekakebiter først i en skål, og sjokoladedessert oppå. Topp det hele med noen gode skjeer appelsinmarmelade.
Sjokoladekrem:
1,5 dl kremfløte
100 g sjokolade 70 %
50 g sjokolade 86 %
2 egg
1 ss sukker
Grovhakk sjokolade og ha i en bolle som tåler kokende væske. Varm opp fløten til like under kokepunktet, og hell over sjokoladen i en tynn stråle mens man rører hele tiden. Rør godt til all sjokoladen er løst opp. La avkjøle mens man rører regelmessig i blandingen. Ofte i begynnelsen og så sjeldnere og sjeldnere til den har nådd romtemperatur.
Del eggene. Pisk eggeplommene med sukker til lys og luftig konsistens. Pisk sjokoladekremen luftig også, og ha i eggeplommene. Pisk til slutt eggehvitene stive og bland forsiktig i. La stå kjølig noen timer, men la få romtemperatur før servering.
Er forresten veldig glad i denne dessertskålen med tilhørende små skåler. Fått av min farmor. Liker naturligvis å fylle den med jordbær om sommeren for å spise sammen med is eller krem.
Du hendelse! Det der så bare fantastisk digg ut!! "Pavlovs hunder" *ler*
SvarSlett