Til ca 30 mikromuffins:
30 g mykt smør
40 g sukker
1 stort egg, helst romtemperert
1,3 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
2 ss vaniljeyoghurt
2 ss sjokolademelkpulver eller 1/2 ss kakao og 1/2 ss sukker
Smør og sukker piskes lyst. Til sett egget og la røren bli luftig. Ha i det tørre og yoghurt, og bland godt.
Ha muffinsrøre i små konfektformer, det er enklest å bruke en sprøytepose. Stek på 180 grader i ca 5 min. Hvis man ønsker kan man ha kaffekrem på toppen, men de er skikkelig gode uten også.
Kaffekrem:
2-3 dråper vaniljeessens eller 1/2 ts vaniljesukker
1/2 ts pulverkaffe
100 g mykt smør
ca 2-3 dl melis
Rør pulverkaffe ut med vaniljeessens og en teskje varmt vann. La trekke mens man rører smør og melis til smørkrem. Bruker man vaniljesukker haes den i sammen med melisen. Bland i og juster tykkelsen på kremen med melis. Sprøyt på avkjølte muffins.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar