Fikk servert denne på klubb en gang i vår, og har ikke fått den ut av hodet siden. En nydelig dessert og en fantastisk måte å bruke selvplukkede blåbær på. Vi var på fjellet i helgen og var så heldige å finne litervis. Funker fint med frosne bær senere i høst eller i vinter også!
Til 6 personer:
1 liter vaniljekrem eller vaniljepudding (tilsvarer to pakker vaniljekrem)
5-7 dl blåbær (kommer an på hvor mye man kan avse og hvor mye man liker)
1,5 dl hvetemel
2 ss sukker
150 g smør
Fordel vaniljekrem eller -pudding i en ildfast form. Hell blåbærene over og fordel jevnt utover. Bruk fingertuppene til å blande sammen smør, sukker og mel. Fordel på toppen av blåbærene. Stek i forvarmet ovn på 200 grader i ca 20 min. Blåbærene skal ha smeltet og marmorisert seg med vaniljekremen, og smuldredeigen på toppen skal ha blitt sprø og gylden. Serveres lunken!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar