For noen uker siden vant jeg en kokebok
om trykkoking på en utfordring på Matbloggsentralen. Boken er
Karsten Kromans «Trykkoker kokeboken» (2010). Her er det mange
flotte oppskrifter, og det geniale med en trykkoker er at man koker
flotte, gode middager på veldig kort tid. Slik kan man unne seg gode
gryter og supper i hverdagen som ellers tar litt tid å koke.
Jeg falt for en oppskrift på
karrigryte. Min gryte ble ikke helt lik originalen, for jeg hadde
ikke alle ingrediensene i hus. Svinebog ble byttet ut med kylling og
fersk ananas med hermetisert. Godt ble det uansett, og prøv å
forestill deg duften av fersk karrigryte når man åpner lokket på
trykkokeren. Nydelig. Har man ikke trykkoker skal retten kokes i 30
min. Ikke så ille det heller...
Til 4 personer:
en
kylling på ca 1,5 kg (eller 1 kg kyllinglår eller svinebog)
3
gulrøtter
6
hele, ferske løker
2
skiver fersk ananas (eller en liten boks hermetisk ananas)
1
rød paprika
1
knoll fersk ingefær
karri
og fersk chili etter temperament (falt
virkelig for det uttrykket)
2-3
fedd hvitløk
5
dl vann
2-3
ss Maizena
fersk
koriander
salt
og pepper
Gulrøtter
skrelles og deles i store stykker på skrå. Løk skrelles, og
beholdes hele. Skrell ananas og skjær i store biter. Paprika skjæres
i tynne strimler. Finhakk chili og ingefær.
Del
kyllingen opp i lår- og brysttykker. Fjern fett og skinn. Brun
kyllingbiter i trykkkokeren sammen med salt og pepper. Skru ned
varmen og dryss over karri, chili og knust hvitløk. Legg grønnsaker
oppå kjøttet. Bland Maizena ut i vannet og hell over kjøttet. Sett
lokket på trykkokeren og kok opp. La koke i 8 min. Avkjøl. Brukes
hermetisk ananas has den i etterpå, rett før servering sammen med
fersk koriander (eller persille som var det jeg hadde). Smak til med
salt og pepper.
I
dag serverte jeg med fullkorsris til. I boken blir retten servert med
kremmerhus av rispapir. Det vil jeg gjerne prøve en annen gang.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar