600 g seifilet
2 ss smør
2 ss hvetemel
Ca 1 liter vann og 2 buljongterninger eller ca 1 liter kraft
1 sjalottløk
2 store løk
2 ts sukker
2 ss eddik
Brun smør og mel i en tykkbunnet gryte. Spe på med vann eller kraft til passe tykkelse på sausen. Ha i buljong hvis man bruker vann. Skrell en sjalottløk og del i to. Ha løken i sausen og kok i 20-30 min. Smak til med salt og pepper, og bruk gjerne litt sukkerkulør hvis man vil ha sausen brunere.
Skjær løk i tynne strimler, og stek myk på svak varme i ca 15 min. Bland sukker og eddik og rør til sukkeret er løst opp. Hell over løken og la trekke inn.
Skyll og tørk fisken og ha i en ildfast form. Legg stekt løk på fisken og hell over brun saus. Ha i forvarmet ovn på 200 grader i ca 15 min, eller til fisken er ferdig. Tynne fileter trenger nok bare 10 min, mens tykke blokker trenger kanskje 20 min. Server med kokte poteter og grønnsaker. Denne gangen dampet vi blomkål, brokkoli og grønne bønner til.
Denne skal jeg ha til middag i morgen!
SvarSlett