Disse
parmesankjeksene er enkle å lage og en deilig rett til tapas eller fingermat ,
til ostefatet, på koldtbordet eller som tilbehør til middagen. Vi spiste dem
til lapskaus, og det passet veldig godt. Kan gjerne lages sammen med barna og
spises som et alternativ til alt det søte vi får i oss julehelgen og nå i
romjulen.
Til ca 20
kjeks:
100 g
hvetemel
En klype
kajennepepper
100 g kaldt
smør
75 g revet
parmesanost
1 eggeplomme
1 ts
olivenolje
Til
pensling:
1 eggeplomme
og en skvett melk
Valmuefrø
Bland sammen
mel, kajennepepper og smør som er skåret i terninger. Bruk enten fingertuppene
eller en kjøkkenmaskin. Bland så i parmesanen, og til slutt eggeplommen og
olivenoljen. Bland sammen til alt er blandet, men ikke mer. Pakk deigen til en
ball, og pakk ballen i plastfolie. Legg i kjøleskapet i 30 minutter.
Forvarm
steikeovnen til 170 grader. Kjevle deigen med litt mel til den er ca 5 mm tykk.
Stikk ut rundinger med et glass eller lignende. Legg dem på en smurt stekeplate
eller bruk bakepapir. Visp sammen eggeplommen og en skvett med melk, og pensle
rundingene med dette. Strø valmuefrø på toppen. Stek kjeksene i 20-25 minutter
til de er gylne. La avkjøle litt på stekeplaten før kjeksene flyttes over på
rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar