Godt nyttår!
Julen er
over, og vi har startet på et nytt år. Jeg har hatt en deilig og lang juleferie
med ingen forpliktelser, bare hjemmekos og mye matlaging. Det blir unektelig
mye mat og mye fet mat i julen, og dessverre ikke så mye fisk. Det ordner vi på
nå. Har lyst på fisk hele tiden. Denne retten er lett å spise og enkel å lage.
Sunn og god og perfekt til nyttårsforsettene.
Til 2
personer:
Ca 200 røkelaks
Salt
soyasaus
Noen klyper
sesamfrø
1 mango
1/4 rødløk
1/2 rød
chili eller 1 ts chilisaus
saften av
1/2 sitron
fersk
persille
2 tynne
skiver grovt rugbrød eller to hjemmelagde knekkebrød
olje til
steking av skiver
Havsalt
Begynn med
mangosalaten. Skjær mango i terninger og finhakk rødløk. Brukes fersk chili
skal den også finhakkes. Bland mango, rødløk og chili og ha over saften av 1/2
sitron. Dryss over finhakket persille og vendt bland godt.
Skjær tynne
skiver av rugbrødet og stek dem sprøe i litt nøytral olje (kan også stekes i
smør, gir en deilig smak, men har lav sunnhetsfaktor). Dryss over en liten
klype havsalt hvis skivene stekes i olje. Eventuelt brukes hjemmelagde
knekkebrød akkurat slik som de er.
Tynne skiver
laks legges på en tallerken. Hell over noen få dråper salt soyasaus, og dryss
over sesamfrø. Server med mangosalat og sprøtt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar