Kalenderen
viser desember og det er høysesong for juletrefester og avslutninger med både
korps, skole og fotball. Man blir ofte spurt om å ta med en kake, og jeg synes
denne er enkel og passende å ta med. Kaken er en vanlig langpannekake der jeg
har brukt pepperkakekrydder i stedet for kakao. Kaken dekkes med et lag
sjokoladeglasur og pyntes som pepperkaker.
Langpannekake:
4 kopper
sukker
4 egg
300 g
smeltet smør
1/2 ts
nellik
1/2 ts ingefær
1/2 ts pepper
2 ts kanel
1/4 ts kardemomme
1/4 ts muskat
1/2 ts ingefær
1/2 ts pepper
2 ts kanel
1/4 ts kardemomme
1/4 ts muskat
4 ts
vaniljesukker
5 ½ kopp
hvetemel = 650 g
4 ts
bakepulver
2 kopper melk
1 kopp i denne oppskriften tilsvarer en vanlig kaffekopp. Begynn med å vispe sukker og egg til eggedosis. Ha resten av ingrediensene i eggedosisen. Hvetemel og krydder bør siktes. Rør godt. Fordel utover en smurt langpanne og stek i forvarmet ovn på 180 grader i ca 30 min.
Glasur
400 g
melis
130 g
smeltet margarin
4 ts
vaniljesukker
4 ss
sterk kaffe
3 ss
kakao
Sikt melis, vaniljesukker og kakao. Ha i smeltet
smør og kaffe. Ha glasuren på mens kaken ennå er lunken. Når glasuren er stivnet
skjæres kaken i store firkanter som pyntes som pepperkaker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar