Søk i denne bloggen

tirsdag 3. desember 2013

Langpannekake med pepperkakesmak

Kalenderen viser desember og det er høysesong for juletrefester og avslutninger med både korps, skole og fotball. Man blir ofte spurt om å ta med en kake, og jeg synes denne er enkel og passende å ta med. Kaken er en vanlig langpannekake der jeg har brukt pepperkakekrydder i stedet for kakao. Kaken dekkes med et lag sjokoladeglasur og pyntes som pepperkaker.

Langpannekake:
4 kopper sukker
4 egg
300 g smeltet smør
1/2 ts nellik
1/2 ts ingefær
1/2 ts pepper
2 ts kanel
1/4 ts kardemomme
1/4 ts muskat
4 ts vaniljesukker
5 ½ kopp hvetemel = 650 g
4 ts bakepulver
2 kopper melk

1 kopp i denne oppskriften tilsvarer en vanlig kaffekopp. Begynn med å vispe sukker og egg til eggedosis. Ha resten av ingrediensene i eggedosisen. Hvetemel og krydder bør siktes. Rør godt. Fordel utover en smurt langpanne og stek i forvarmet ovn på 180 grader i ca 30 min.

Glasur
400 g melis
130 g smeltet margarin
4 ts vaniljesukker
4 ss sterk kaffe
3 ss kakao

Sikt melis, vaniljesukker og kakao. Ha i smeltet smør og kaffe. Ha glasuren på mens kaken ennå er lunken. Når glasuren er stivnet skjæres kaken i store firkanter som pyntes som pepperkaker.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar