Desserten heter også sherryfromasj,
og er en nostalgisk, gammeldags dessert. Fromasjen lages med en god skvett søt
sherry, og blandes med hakket sjokolade, hakkede mandler og coctailbær.
Coctailbærene forsterker den gode mandelsmaken og gir frisk farge til fromasjen.
Fromasjen smaker nydelig med kransekake ved siden av!
Til 6 porsjoner:
3 dl kremfløte
2 egg
100 g sukker
1 dl sherry
25 g mandler
25 g kokesjokolade
25 g coctailbær
5 plater gelatin
·
Hakk mandler, sjokolade og coctailbær.
·
Gelatinplatene legges i bløt i kaldt vann i 5-10
minutter.
·
Pisk kremfløte.
·
Skill eggene og pisk eggeplommer og sukker til
lys og luftig eggedosis.
·
Bland sherry sammen med eggedosisen.
·
Stivpisk eggehvitene (husk å bruke helt rene
visper og ren bolle).
·
Smelt gelatinen i en spiseskje kokende vann
eller i mikrobølgeoven.
·
Den smeltede gelatinen bør ikke ha mer enn 40
grader når den brukes. Hell gelatinen i en tynn stråle i eggedosisen mens man
rører hele tiden.
·
Ha i hakkede mandler, sjokolade og coctailbær.
·
Bland forsiktig i krem og eggehviter.
·
Ha fromasjen i skåler og sett kaldt natten over.
·
Pynt med mer hakkede mandler, sjokolade og
coctailbær på toppen.
·
La desserten få romtemperatur før den serveres.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar