Drikken kan tilpasses det man har av eplejus, sider, likør eller brennevin. Jeg hadde ikke jus, men masse epler, så da brukte jeg juspressen og fikk en deilig, ufiltrert eplemost. Drikken heter opprinnelig wassail, leser jeg på bloggen, og kommer fra England eller Storbritannia. En ny oppdagelse for meg som kommer til å gå igjen gjennom vinteren. Spørs om den erstatter gløgg i innkjøringen til jul også....
4 dl eplejus
2 dl eplebrennevin
2-4 ss sukker (begynn med 2 og smak til etter ønske)
1 kanelstang
1 cm tørket ingefærrot eller 1/2 ts malt ingefær
1/2 ts hele allehåndefrø eller malt allehånde
Skall fra 1/2 appelsin
Vask appelsinen godt i varmt vann, bruk helst økologisk appelsin. Riv av det ytterste gule skallet. Ha i en kjele sammen med de andre ingrediensene, og varm opp til rett under kokepunktet. La drikken trekke og få god smak fra krydderne i 15-30 min. Unngå at det koker for da fordamper alkoholen fra brennevinet. Sil drikken gjennom et klede eller en tesil, og hold varm. Nyt kvelden!
Mmmm...:-)
SvarSlett