I
samarbeid med Matbloggsentralen utlyste
Coop i høst en konkurranse om å få være månedens blogger i deres
kalender for 2013. Jeg var så heldig å vinne desember, og har fått
oppskriften min på trykk i kalenderen. Jeg er derfor veldig glad i denne kalenderen, og har bestemt meg for å prøve alle rettene, og
blogge om det.
Pavlova
er en kake jeg virkelig har undervurdert. Har tenkt at den er litt
vanlig og kjedelig når jeg skal lage kake. Har nok tatt feil. For
det første er det superenkel å lage (med mindre man lager
vaniljekrem selv, det tar litt tid). Den skal stå en god stund i
ovnen, men da kan man jo gjøre andre ting. Når jeg har eggehviter
til overs pleier jeg å putte dem i en dobbel plastpose eller en boks
og fryser dem. Perfekt til å lage marengs med senere.
Kaken ser også
veldig flott ut, bare ved å fylle den med bær på toppen. Ikke noe
kliss, ikke noe arbeid, og wow-faktoren er der med en gang. Og
viktigst: den smaker helt nydelig. Sprø marengs, myk krem, syrlige
bær, og mørk sjokolade. Helt uslåelig.
Oppskriften
denne gang kommer fra bloggen Bollefrua. Originaloppskriften finnes
her: https://coop.no/Tips-og-rad/Mat-og-oppskrifter/Oppskriftene/Pavlova/
Marengsen skal være så stiv at den kan smøres utover bakeplaten før steking. |
Marengsbunn:
6
eggehviter
3
dl sukker
1
dl melis
1
ts eddik, jeg brukte bringebæreddik
½
ts salt
Kremfyll:
1
pk kremfløte (3 dl)
1
ss sukker
½
pakke vaniljekrem
Pynt:
Jordbær
og gjerne andre bær eller frukt
Grovhakket,
mørk sjokolade
Melisdryss
Bolle
og visp må være helt rene for å få eggehvitene stive. Tørk
gjerne av med litt eddik på kjøkkenpapir. Pisk først eggehviter sammen med salt på lav hastighet. Øk farten litt og litt, og tilsett melis og sukker litt og
litt. Pisk til slutt på full styrke og ha i eddik. Pisk til
eggehvitene er helt stive og kan smøres utover bakeplaten.
Forvarm
ovnen til 140 grader. Tegn en sirkel på 25 cm i diameter på
bakepapir. Fordel marengsen utover slik at den passer i sirkelen.
Stek i forvarmet ovn i 1 ½ time. La avkjøle i ovnen med døren på
gløtt.
Pisk
kremfløte med sukker. Bland i en halv pakke vaniljekrem. Smør
utover marengsen. Less på med bær og grovhakket mørk sjokolade. Usaltede pistasjnøtter og revet sitronskall er også godt oppå.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar