Og så er det vår tur til å gjøre gjengjeld, og en del av julebaksten min i år er til henne. Jeg vet hun er veldig glad i sirupsnipper, og jeg pleier ofte selv å lage sirupsnitter i stedet for pepperkaker til jul. Dette er en en kjempegod oppskrift som farmor har etter sin mor.
150 g sirup
150 g sukker
1,5 dl kremfløte
100 g margarin
450 g hvetemel
1/4 ts pepper
1/4 ts ingefær
1/4 ts anis
1/4 ts kanel
3/4 ts hjortetakksalt (samme som hornsalt)
3/4 ts natron
mandler til pynt
Kok opp sirup, sukker og kremfløte. Ha i margarin og avkjøl til blandingen er lunken. Sikt i hvetemel og krydder, hjortetakksalt og natron. La deigen stå kjølig til neste dag.
Kjevle deigen tynn. Skjær snitter med et pizzahjul eller snittehjul. Legg på smurt plate eller bakepapir. Skåld mandler og del i to. Legg en halv mandel med snittflaten ned i midten av hver snipp.
Stekes i forvarmet ovn på 180 grader i 5 min. La avkjøle litt på platen først og siden på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar