Søk i denne bloggen

tirsdag 20. desember 2011

Gløgg

Servert med brune pinner

Hjemmelaget gløgg er kjempegodt, og jeg har de siste årene bare sverget til denne. Den smaker godt og syrlig av sitronene og har alle de riktige krydderne. Oppskriften er hentet fra Kokebok utgitt av Cappelens Forlag i 1991. Basisen kan lages og oppbevares i en tett flaske i kjøleskap i ca en uke. Man kan også pynte flaksen og gi i julegave!

Basis:
1 l vann
2 sitroner
300 g sukker
5 hele nelliker
1 stang kanel
litt muskat

Kok opp vann med sukker, sitroner skåret i skiver og krydder. La koke i 10 min. Sil av gløggen. Blandes med 1 flaske rødvin eller god blåbærsaft. Serveres med rosiner og hakkede mandler.

Denne tar jeg med og serverer på jobben i morgen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar