Til 4 personer:
3 dl ris
1 løk
1/2 purre
2 fedd hvitløk
1/2 rød paprika
1/2 gul paprika
1 rød chili
4 tomater
1 terning fiskebuljong
6 dl kokende vann
1/2 ts safran
100 g frosne erter
250 g scampi
250 g kamskjell
250 g friterte blekksprutringer
salt og pepper
Hva man bruker av skalldyr er helt opp til hva man liker. Også fisk som laks, sei, torsk, steinbit osv. er kjempegodt. Jeg liker veldig godt å blande fisk å skalldyr også.
Finhakk løk og purre, og stek i olivenolje til alt er mykt. Finhakk paprika og chili, knus hvitløk og la alt surre med i ca 5 min. Skru opp varmen og stek risen i noen minutter. Ha i kokende vann, buljong og safran. Fjern stammen fra tomatene og skjær dem i terninger. Ha i sammen med risen. Sett på lokk og la småkoke i 10-15 min. Hell på mer kokende vann hvis det begynner å bli tørt.
Risen får en fin, gylden farge av safranen. |
I mellomtiden gjøres skalldyr klar. Stek scampi og kamskjell slik at de får en fin gyllen skorpe, men ikke så lenge at de blir seige. Friterte blekksprutringer stekes i godt med nøytral olje slik at de blir sprøe.
Når risen er akkurat myk varmes erter i paellaen, blandes i skalldyr og smakes retten til med salt og pepper. Blekksprutringer kan godt legges på toppen i stedet for å blandes i.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar