200 g smør
200 g sukker
1 eggeplomme
1 ss lys sirup
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 g hvetemel
1 eggehvite
grovhakkede mandler
perlesukker
Smør og sukker røres hvitt. Ha i resten. Trill ut 6 pølser som er like lange som en bakeplate på kortsiden. Fordel pølsene på to bakeplater og trykk dem flate. Pass på å lage noen små ender som kan stappes i munnen direkte etter steking, og mens de ennå er glovarme.
Pensle midten av stengene med en lettpisket eggehvite, og strø på mandler og perlesukker. Kan gjerne bruke perlesukker med farge. Stekes på 175 grader varmluft eller 180 grader vanlig i 7-10 min til de er lys brune. Skjæres i smale snitter med en gang de tas ut av ovnen. Avkjøl litt på platen, og flytt over på rist når de er blitt harde. Husk å smake :-)
Øverst: lilla perlesukker. Nederst: gullstrø |
Kjempegode julekaker og herlig deig å jobbe med! Takk for deling og jeg har delt videre!
SvarSlettHilsen Vigdis