Søk i denne bloggen

søndag 22. mars 2015

Sitronkake med blåbær og hvit sjokolade

En luftig og saftig kake med mye smak. Kan gjerne lages som muffins hvis man ønsker det. Dette er en slik kake som min mann trenger når det er surt og kaldt på en søndag. Da vil han bare sitte inne og spise kake. 

Man trenger:
1 dl nøytral olje
100 g romtemperert smør
1 1/2 dl sukker
2 egg
3 dl hvetemel
1 ts natron
1 lite beger (125 g) yoghurt med sitronsmak, eller naturell
1 ts vaniljeekstrakt eller -sukker
skall og saft av 1/2 sitron
1/2 ts sitronekstrakt (valgfritt)
ca 100 g blåbær
50 g hvit sjokolade
håndfull pekannøtter

Pisk olje, romtemperert smør og sukker til en lys og luftig masse. Ha i ett egg om gangen og pisk godt etter hvert egg. Ha i vaniljeekstrakt og sitron. Bland til slutt forsiktig i yoghurt, mel og natron. Hell røren i en avlang form, ca 25x35 cm. Ha gjerne bakepapir i formen, da er det enklere å fjerne kaken fra formen når den er stekt.

Bruker man frosne blåbær bør de halvtines før bruk. Fordel dem over kakerøren. Strø et tynt lag sukker over bærene. Fordel grovhakket sjokolade og pekannøter på toppen av blåbærene. Forvarm ovnen til 175 grader. Stek kaken i ca 40-45 min. Når kaken er avkjølt bør den fjernes fra formen. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar