Det er ikke så ofte jeg får lyst på
ekte bløtkake med sukkerbrødbunn og krem, men når man har friske,
selvplukkede bær er det ikke mye annet som passer så godt til som
akkurat bløtkake. Bærene får briljere, mens sukkerbrød og krem er
perfekte støttespillere. Rørte bær mellom lagene gjør kaken
frisk, fargerik og innbydende. Man kan bruke all slags bær. Vi hadde
akkurat kjøpt norske jordbær, og selv plukket masse blåbær.
Dermed ble det både rørte blåbær og rørte jordbær i denne
kaken. Bringebær passer også. Og på toppen kan man bruke både
solbær, stikkelsbær og rips. Dette er en enkel kake, men med slike
herlige råvarer bør man ikke rote det til med konkurrerende smaker.
Sukkerbrødbunn:
4 egg
150 g sukker
75 g hvetmel
75 g potetmel
2 ts bakepulver
Pisk egg og
sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver og bland
forsiktig i eggedoisien. Bruk en slikkepott og skjær melet gjennom
eggedosisen uten å ødelegge alle luftboblene. Hell i form og stek i
35 min på 200 grader. Avkjøl kaken i formen, opp ned på en rist.
Rørte bær
Når man rører
bær skal man røre og ikke skvise eller kneke. Blåbær skal
røres forsiktig med sukker til de sprekker av seg selv. Det tar ca
20-30 min. Til 500 g bær brukes ca 1 dl sukker, eller etter smak.
Jordbær bør først skjæres i mindre biter før de røres
sammen med sukker. Bruk samme mengde sukker som til blåbær, eller
litt mindre hvis bærene er søte og gode fra før. Man kan bruke en
kjøkkenmaksin med rørevisp på svakeste styrke om man ikke vil røre
selv. Ellers synes jeg det å røre bær er en super aktivitet i
solveggen!
Krem:
Til en stor
bløtkake som deles i tre deler trengs 4-5 dl kremfløte. Tilsett 1
ss sukker og pisk kremen stiv. Man kan også ha litt vanilje i
kremen.
Sette sammen:
Når
sukkerbrødet er helt avkjølt tas det ut av formen, og deles i tre.
Legg bunnen på et kakefat. Bunnen kan dynkes med melk eller
sitronbrus, men det er som regel nok væske i rørte bær til at det
ikke er nødvendig å dynkte med noe annet. Jeg brukte bare de rørte
jordbærene. Smør deretter ut et lag med krem.
Legg
på midteste del av kakebunnen. Ha på rørte blåbær og krem, og
legg på toppen. Smør krem både på toppen og på sidene og pynt
med friske bær. Kan ikke bli bedre!! Deilig med bærsommer.
Det er ikke så ofte jeg får lyst på
ekte bløtkake med sukkerbrødbunn og krem, men når man har friske,
selvplukkede bær er det ikke mye annet som passer så godt til som
akkurat bløtkake. Bærene får briljere, mens sukkerbrød og krem er
perfekte støttespillere. Rørte bær mellom lagene gjør kaken
frisk, fargerik og innbydende. Man kan bruke all slags bær. Vi hadde
akkurat kjøpt norske jordbær, og selv plukket masse blåbær.
Dermed ble det både rørte blåbær og rørte jordbær i denne
kaken. Bringebær passer også. Og på toppen kan man bruke både
solbær, stikkelsbær og rips. Dette er en enkel kake, men med slike
herlige råvarer bør man ikke rote det til med konkurrerende smaker.
Sukkerbrødbunn:
4 egg
150 g sukker
75 g hvetemel
75 g potetmel
2 ts bakepulver
Pisk egg og
sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver og bland
forsiktig i eggedosisen. Bruk en slikkepott og skjær melet gjennom
eggedosisen uten å ødelegge alle luftboblene. Hell i form og stek i
35 min på 200 grader. Avkjøl kaken i formen, opp ned på en rist.
Rørte bær
Når man rører
bær skal man røre og ikke skvise eller kneke. Blåbær skal
røres forsiktig med sukker til de sprekker av seg selv. Det tar ca
20-30 min. Til 500 g bær brukes ca 1 dl sukker, eller etter smak.
Jordbær bør først skjæres i mindre biter før de røres
sammen med sukker. Bruk samme mengde sukker som til blåbær, eller
litt mindre hvis bærene er søte og gode fra før. Man kan bruke en
kjøkkenmaskin med rørevisp på svakeste styrke om man ikke vil røre
selv. Ellers synes jeg det å røre bær er en super aktivitet i
solveggen!
Krem:
Til en stor
bløtkake som deles i tre deler trengs 4-5 dl kremfløte. Tilsett 1
ss sukker og pisk kremen stiv. Man kan også ha litt vanilje i
kremen.
Sette sammen:
Når
sukkerbrødet er helt avkjølt tas det ut av formen, og deles i tre.
Legg bunnen på et kakefat. Bunnen kan dynkes med melk eller
sitronbrus, men det er som regel nok væske i rørte bær til at det
ikke er nødvendig å dynke med noe annet. Jeg brukte bare de rørte
jordbærene. Smør deretter utover et lag med krem.
Legg
på midterste del av kakebunnen. Ha på rørte blåbær og krem, og
legg på toppen. Smør krem både på toppen og på sidene og pynt
med friske bær. Kan ikke bli bedre!! Deilig med bærsommer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar