Oppskriften på konfektkakene kommer fra henne, og disse lagde hun uansett anledning: bursdag, jul eller andre sammenkomster. Spesielt da mine tre kusiner kom på besøk måtte hun lage disse, og helst trippel porsjon. De spiste ikke mye annet. I ett besøk klarte min kusine Silje å spise 12 stykker, hvis jeg ikke husker feil. Hun var da et sted i tenårene og tynn som en strek. Aner ikke hvor hun gjorde av dem!
Min anledning denne gangen var siste dag i barnehagen for tvillingene. Jeg markerer jo alt med mat, og lagde en stor porsjon kaker. Kakene ble puttet i den største matboksen jeg hadde, og tvillingene tok dem med for å dele med alle i barnehagen siste dagen. Jeg lagde dem derfor ikke så store, for å passe perfekt til små barnehender. I tillegg er dette favorittkjeksene til min mann, så på siste brettet jeg stekte lagde jeg store kaker bare til ham. De varte i nøyaktig 2 dager!
Til ca 60 små eller 30 store kaker:
200 g smør eller margarin
150 g hvitt sukker
150 g brunt sukker
2 egg
300 g hvetemel
1 ts bakepulver
50 mandler
100 g mørk sjokolade
Grovhakk mandler og sjokolade. Forvarm ovnen til 200 grader.
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egg og siktet hvetemel som er blandet med bakepulver. Bland i mandler og sjokolade.
Sett kakene med en skje på bakepapir. Ha litt avstand siden de flyter ut under steking. Små kaker ble stekt 7 minutter, mens store trengte 10. La kakene avkjøle litt på platen før de flyttes over på rist. Kakene blir deilige og seige med nydelige, smeltede sjokoladebiter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar