coop.no |
Coop-kalenderen for juli viser at det skal lages kyllingbryst med sitronsky. En ekte sommerrett. De som følger bloggen min vet at jeg er veldig opptatt av årets Coop-kalender fordi jeg har fått være med å bidra gjennom et utfordring på Matbloggsentralen. Jeg har fått en oppskrift på trykk for desember måned. Som en honnør til denne kalenderen lager jeg derfor alle rettene og blogger om dem. Under finner dere linker til oppskriftene for årets seks første måneder.
Januar-fisk med pistasjnøtter
Februar-gulasj
Mars-entrecôte med fennikel- og reddiksalat
April-laks på couscoussalat
Mai-pavlova
Juni-grillet makrell med grapefrukt
Denne månedens oppskrift er hentet herfra: https://coop.no/tips-og-rad/Mat-og-oppskrifter/Oppskriftene/Kyllingbryst-med-sitronsjy/
Kyllingbrystene kan enten grilles, stekes i panne eller bakes i ovn. Som tilbehør lages potetstappe med bacon og vårløk samt en nydelig sitronsaus. En herlig rett hvis man har gjester i sommer. Retten kommer fra bloggen myfoodpassion, som jeg også anbefaler å besøke.
Til 4 personer:
4 kyllingbryst
2 hvitløksfedd
1 ss sitronsaft
1 ss olivenolje
noen kvister fersk timian
salt og pepper
Ca 1 kg poteter
60 g smør
1,5 dl melk
salt og pepper
5 skiver bacon
5 vårløker
1 sjalottløk
2 ss olivenolje
1 dl hvitvin
2 dl kyllingbuljong
skallet av 1 sitron
2 ss sitronsaft
salt og pepper
- Bland ingrediensene til marinaden. Gni kyllingen godt inn og la stå dekket med plast i ca. 20-30 min. Grill kyllingbrystene på grillen til de er gjennomstekte, men ikke tørre.
- Skrell potetene, skjær dem i mindre terninger og dampkok eller kok til de er møre. Vent med salting, ellers kan potetmosen få en seig konsistens. Skjær bacon i småbiter og stek baconbitene sprø i en stekepanne. Hakk vårløken. Hell vannet av potetene. Mos potetene. Varm opp smør og melk. Hell dette litt etter litt mens du visper med en elektrisk visp til luftig konsistens. Smak til med salt og pepper. Rør inn vårløk og bacon.
- Finhakk løken og stek den i olivenolje i en liten kjele. Den skal ikke få farge. Hell i vin, buljong, sitronsaft og skall og kok på middels til høy varme til ca. 2/3 gjenstår. Ha i sukkeret, visp i smøret, en spiseskje av gangen, og smak til med salt og pepper.
Ønsker alle en fortsatt god mat-sommer!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar