Deig til 2 tynne pizzabunner:
450 g mel
15 g gjær
1 ss sukker
1/2 ts salt
1/2 dl olivenolje
ca 2,25 dl vann
Setter man deigen kvelden i forveien bruker man kaldt vann. Hvis ikke må man bruke lunket vann. Bland alle tørre ingredienser. Ha i olje. Løs gjær opp i vann og tilsett. Elt godt, og sett til heving.
Kjevle ut tynne pizzaer, ca 30 cm i diameter. Smør på saus og ha på topping. Stek i ca 12 minutter på 225-250 grader.
Hvit saus:
Inspirert av Trines matblogg brukte jeg:
1/2 boks creme fraiche
1-2 ts sambal oelek, knust chili eller 1-2 hakkede, røde chili
1-2 knuste hvitløksfedd
tørket pizzakrydder eller hakkede, ferske pizzaurter
salt og pepper
Bland alle ingrediensene sammen og smak til at alle smaker er til stede. Denne sausen passer forresten ypperlig til dipp om man skulle hatt litt til overs!
Topping 1:
spekeskinke, skjært i strimler
blåmuggost, oppsmuldret
halve cherrytomater, gule og røde
rødløk i tynne skiver
revet ost
Topping 2:
spekeskine, skjært i strimler
1 kule fersk mozzarella
halve cherrytomater
ferske basilikumblader
rødløk i tynne strimler
svarte oliven i skiver
Pizza kan faktisk også tilberedes på grillen. Jeg har ikke gjort det selv, men leter man litt på internett finner man masse gode råd og tips.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar