Inspirert
av Trines pavlova med lakris lagde jeg min egen vri med salt lakrissirup. Helt
himmelsk hvis man elsker salt lakris slik som hele min familie gjør. Jeg brukte
en blanding av vaniljekrem og fløtekrem oppå marengsen, og serverte
bringebærsorbet ved siden av. En skikkelig sommerkake.
Lakrispavlova
6
eggehviter
250
g sukker
2
ts bringebæreddik
1
ss Maizena
2
ss salt lakrissirup
Ha
helt ren bolle og visper. Pisk eggehvitene først på medium hastighet med
halvparten av sukkeret. Når det begynner å skumme tilsettes litt og litt av
sukkeret samtidig som hastigheten økes mer og mer. Pisk helt til man har en stiv
og glatt marengs. Vend til slutt forsiktig
inn eddik, Maizena og lakrissirup i marengsen.
Forvarm
ovnen til 125 grader, helst varmluft. Ha bakepapir på en stekeplate og smør
marengsen utover i en sirkel på ca 28 cm i diameter. Jeg tok også ca 1 ss med lakrissirup oppå
marengsen før jeg stekte den. Stekes i 1 1/2 time til marengsen er tørr utenpå,
men fremdeles myk inni. Skru av varmen i ovnen, og la marengsen avkjøles helt i
ovnen med døren igjen.
Vaniljekrem
2,5 dl H-melk eller fløtemelk
1 vaniljestang
3 eggeplommer
1/2 dl sukker
2 ss Maizena
2 dl kremfløte som piskes og blandes med avkjølt
vaniljekrem
Splitt vaniljestangen på langs og skrap utav
frøene med en kniv. Ha frøene i melken sammen med stangen. Kok opp og sett til
side. Bland sammen eggeplommer, sukker og Maizena. Hell den varme melken i en
tynn stråle over eggeplommene mens du rører hele tiden. Rør godt. Legg
vaniljestangen til sides. Sil blandingen tilbake i pannen og varm opp under
omrøring. Det skal ikke koke! Varm opp til det tykner. Rør godt for å unngå
klumper. Når den er tykk settes den til avkjøling. Vaniljestangen kan gjerne
has oppi kremen mens den avkjøles, og fjernes før bruk.
Før kremen smøres på kaken blandes den med pisket
kremfløte. Pynt med friske bringebær og gjerne litt lakrispulver eller
lakrisstrø. Ved siden av serveres hjemmelaget bringebærsorbet. Oppskrift
her: Bringebærsorbet
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar