Til 4 personer:
4 aprikoser (eller mer, disse går unna!)
1 ss sukker
ca 4 dl yoghurt, bruk helst tykk gresk eller tyrkisk yoghurt eller sil vanlig yoghurt naturell: Legg litt kjøkkenpapir i bunnen av en sil, og plasser over en stor bolle. Legg yoghurt på papiret i silen og sett i kjøleskap i noen timer. Vannet i yoghurten siles av og den blir tykkere.
ca 4 ss Akasiehonning
Hakket mynte
Skjær aprikosene i to og fjern steinen. Ha sukker i en skål og dypp snittflaten av aprikosene i sukkeret. Sett i en ildfast form med sukkeret opp. Grill aprikosene i 4-5 min under grillelementet i ovnen på sterk varme. La de stå til sukkeret begynner å boble og karamelliseres. La avkjøle.
S
mak yoghurten til med honning. Legg en stor klatt yoghurt på hver aprikos og topp med hakket mynte. Kan også ha noen dråper honning på toppen. Fløyelsmyk dessert som både er søt og frisk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar