Innledet ventetiden med deilige muffins med pepperkakekrydder. Kremosttopping gir myk og kjølende kontrast til varme krydder i kakene!
Til ca 12 store muffins:
150 g romtemperert smør
2 dl sukker
3 store eller 4 små egg
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker eller -ekstrakt
1/2 ts nellik
1/2 ts ingefær
1/2 ts pepper
2 ts kanel
1/4 ts kardemomme
1/4 ts muskat
Rør smør og sukker hvitt. Ha i ett og ett egg om gangen og rør godt mellom hvert egg. Tilsett resten av ingrediensene og rør fort sammen. Fyll opp muffinsformer 3/4 fulle. Stek i forvarmet ovn på 180 grader i ca 12 min. Muffinsene skal akkurat bli tørre i midten, og de er ferdigstekte. Avkjøl på rist.
Kremosttopping
300 g kremost, gjerne med vaniljesmak
100 g romtemperert smør
ca 3 dl melis
vaniljesukker eller -ekstrakt (valgfritt)
lilla matfarge
Rør smør og melis lyst og luftig. Tilsett kremost og eventuelt vanilje, og rør videre til luftig konsistens. Ha i matfarge hvis ønskelig. Sprøyt kremost på avkjølte muffins.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar