Inspirert av Trines fikenmarmelade med
portvin, har jeg laget denne marmeladen med gløgg og pære. Jeg
brukte et hjemmelaget gløggkonsentrat som jeg fikk i julepresang.
Gløggkonsentrat er veldig søtt og godt, og marmeladen trenger
derfor ikke sukker. Det er allikevel lov å smake seg frem :-)
Fineste julepresang |
Man trenger:
250 g tørket fiken
saften av 1 sitron
1,5 dl av bløtleggingsvannet
1,5 dl gløggkonsentrat
1 pære
Legg fiken i en skål og hell på med
vann slik at det så vidt dekker. La stå og trekke i 4-8 timer.
Skjær fiken i terninger, og ha i en kasserolle sammen med safen av en
sitron, 1,5 dl av bløtleggingsvannet og gløgg. Kok opp, og la koke
uten lokk til vannet har nesten kokt inn, ca 20-30 min. Smak gjerne
underveis om det er rett forhold med gløgg og vann.
Skjær en pære i små terninger og
tilsett i marmeladen. Kok videre til pæren er mør, ca 5 min. Hell
marmeladen på varme, rene glass, og spis i løpet av 2-3 dager eller
frys den. Kjempegod til ost, og denne skal serveres på nyttårsaften.
Her er Trines oppskrift, også verdt å
prøve: http://trinesmatblogg.no/2011/12/23/fikenmarmelade-med-portvin/
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar