Eple- og rosmarinsalsa:
1 dl finhakket, gul paprika
1 dl finhakket Granny Smith-eple
1 dl finhakket rødt eple av eget ønske
1/2 dl finhakkede, tørkede aprikoser
1-2 finhakkede vårløk
3 ss fersk, presset sitronsaft
1-2 ss extra virgin olivenolje
1 ss finhakket, fersk rosmarin
salt og pepper
Bland paprika, eple, aprikos og vårløk. Hell over blanding av sitronsaft, olje og rosmarin, og vend inn i salaten. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer sitronsaft. Kan gjerne stå en times tid før servering.
Soyamarinade:
1 dl soyasaus
2 dl mirin eller søt hvitvin
2 ss sukker
2 ss risvineddik
Bland alt sammen og la koke inn til ca to tredjedeler til halvparten av væsken er igjen.
Sennepsmajones:
5 ss majones
3 ss sennep
1/2 ts Tabasco
1/2 ts Worcerstershiresaus
Bland alle ingrediensene sammen og sett til side.
Til slutt trenger man:
Ca 1 dl ristede sesamfrø
Ønsket antall kyllingfileter eller skiver av kalkun
Hamburgerbrød eller rundstykker
Pensle kyllingen med marinaden og grill over middels varme. Pensle og snu ca 2. hvert minutt til akkurat gjennomstekt. La hvile 5-10 min. Smør sennepsmajones på topp og bunn av hamburgebrød. Legg på kylling og strø over sesamfrø. Serveres med eple- og rosmarinsalsa ved siden av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar