Kaken er min egen kreasjon. En kake med kokos, ananas og krem. Etter ønske kan man også gjerne smakssette med rom. Jeg kom på den da jeg lagde 17. mai-kaken i år, og hadde litt for mange eggehviter til overs. Da lagde jeg enda en kokosbunn, denne med tørket ananas i, som jeg la i fryseren for senere å lage Pina Colada-kake. Kaken er improvisert, og kan nok perfeksjoneres etter hvert. Gleder meg til å eksperimentere videre.
Hakket, tørket ananas |
Bunn:
4 eggehviter
2 kopper sukker
2 kopper kokos
1 kopp hakket, tørket ananas
Pisk eggehviter og sukker stivt. Bland forsiktig i kokos og tørket ananas. Stek i rund springform i forvarmet ovn på 160 grader i ca 1 time. Avkjøl på rist.
Ananaskaramell
2,5 dl ananasjus
1 ss sukker
1/2-1 dl fløte
Ananasjusen kokes inn til det er ca 3/4 dl igjen. Ha i sukker og karamellisér. Når det begynner å skifte farge haes fløte i. Begynn med 1/2 dl og smak om det trengs mer. La koke opp. Karamellen stivner når den kjøles ned.
Romtemperert karamell haes på avkjølt kakebunn.
Kremtopping:
1/3 l kremfløte
1 ss sukker
1-2 ss rom (valgfritt)
Pisk fløte og sukker stivt og luftig. Smak til med rom om ønskelig. Fordeles fint på toppen av kaken. Pynt med en drinkeparaply.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar