torsdag 28. juni 2012

Wildcat kylling med eple- og rosmarinsalsa

Hurra! Jeg er uken grillsjef på www.grillferie.no. Utrolig kjekt å bli plukket ut til å være det, og da måtte jeg jo lage mer grillmat denne uken. Dette er en enkel egenlaget marinade som skal pensles på kyllingfiletene eller skiver med kalkun. Salsaen er en fantastisk blanding av søtt, salt, surt og bittert, og passer kjempegodt til kyllingen. God grillings!!


Eple- og rosmarinsalsa:
1 dl finhakket, gul paprika
1 dl finhakket Granny Smith-eple
1 dl finhakket rødt eple av eget ønske
1/2 dl finhakkede, tørkede aprikoser
1-2 finhakkede vårløk
3 ss fersk, presset sitronsaft
1-2 ss extra virgin olivenolje
1 ss finhakket, fersk rosmarin
salt og pepper

Bland paprika, eple, aprikos og vårløk. Hell over blanding av sitronsaft, olje og rosmarin, og vend inn i salaten. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer sitronsaft. Kan gjerne stå en times tid før servering.

Soyamarinade:
1 dl soyasaus
2 dl mirin eller søt hvitvin
2 ss sukker
2 ss risvineddik

Bland alt sammen og la koke inn til ca to tredjedeler til halvparten av væsken er igjen.

Sennepsmajones:
5 ss majones
3 ss sennep
1/2 ts Tabasco
1/2 ts Worcerstershiresaus

Bland alle ingrediensene sammen og sett til side.


Til slutt trenger man:
Ca 1 dl ristede sesamfrø
Ønsket antall kyllingfileter eller skiver av kalkun
Hamburgerbrød eller rundstykker

Pensle kyllingen med marinaden og grill over middels varme. Pensle og snu ca 2. hvert minutt til akkurat gjennomstekt. La hvile 5-10 min. Smør sennepsmajones på topp og bunn av hamburgebrød. Legg på kylling og strø over sesamfrø. Serveres med eple- og rosmarinsalsa ved siden av.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar