Søk i denne bloggen

lørdag 16. april 2011

Turmat


Lag din egen tursjokolade med masse godt. Nå i påsken må man unne seg litt ekstra uansett om man er på fjellet, i byen, inne eller ute.

125 g smør eller margarin
300 g mørk sjokolade 70 %
3 ss lys sirup
200 g Digestivekjeks eller annen kjeks
100 g mini marshmallows eller vanlig mashmallows som er kuttet i småbiter
2 ts melis til å strø på toppen

Denne gangen hadde jeg bare Kornmokjeks i hus, og det ble veldig bra. De holder seg sprø og gir volum i sjokoladen. Kjeksene has i en pose og knuses. Det kan godt være en del store biter innimellom.

Smelt smør, sjokolade og sirup i en tykkbunnet panne. Ta av ca 1 ½ dl av blandingen. Bland resten med kjeks og marshmallows. Ha blandingen i en lasagneform som er kledd med aluminiumsfolie. Hell resten av sjokoladeblandingen på toppen og bruk en slikkepott for å lage en jevn overflate.

Dekk til og la stå kaldt i minst 2 timer. Ta så ut av formen og strø melis på toppen. Skjær i tynne stykker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar