Dette er første gang jeg prøver meg på vannbakkels. Kjempegøy, og nydelig med kombinasjonen vaniljekrem og sjokolade. Jeg tok et lokk av sjokolade på toppen, men raspet sjokolade i kremet hadde også vært godt.
Til avkjøling |
Ca 12 vannbakkels:
3 egg
Smelt smør/margarin i vannet, og gi det et oppkok. Ha i alt melet på en gang, og rør til deigen slipper bunnen av pannen. Ta kjelen av pannen og avkjøl røren litt.
Ha i ett egg om gangen, og rør minst 5 minutter mellom hvert egg. Dette er ganske tungt, men knallgod styrketrening. Viktig å røre så mye, det er det som gjør vannbakkelsene luftige.
Legg røren i klatter med spiseskje på smurt bakeplate. Stek midt i oven i ca 30 min på 200 grader. Kjempeviktig å ikke åpne ovnsdøren underveis, da kommer vannbakkelsene til å falle sammen. De skal være harde og gyllne når de er ferdige. Avkjøl på rist.
Til krem:
Ca 2 dl kremfløte
1 ts sukker
½ pakke Piano vaniljekrem (eller hjemmelaget)
Pisk kremfløte og sukker, og bland i fløtekremen. Klipp et hull på ca 1 ½ cm i toppen av vannbakkelsene. Kremen sprøytes i med en kakesprøyte. Fyll opp til det tyter ut over alt, men det trenger ikke være haug på toppen.
Sjokoladelokk:
Ca 1 ss smør
2 ss melis
Smelt smør og sjokolade. Rør i melis. Legg et lokk på hver vannbakkels over hullet med krem. Pynt med coctailbær på toppen.
De var utrolig gode!!! :D
SvarSlettTakk for det!! Helt enig!
SvarSlett