Breadsticks er enkle å lage og et fantastisk tilbehør til alt som er godt med brød til. Jeg bruker en vanlig pizzabunnoppskrift:
500 g hvetemel
1 ss olje
1 ts salt
2 ts sukker
1/2 pakke gjær
Lunkent vann
Extra virgin olivenolje
Tørket oregano og basilikum
Havsalt
Jeg pleier ikke bruke nøyaktig mengde væske når jeg lager brød, mye enklere å bare varme opp en del væske, og så tilsette så mye som behøves. Bland gjæren ut i ca en desiliter av vannet, og ha i det tørre. Spe så på med mer vann til deigen er passe klissete. Kna i ca 5 min, og la heve på et lunt sted til dobbel størrelse.
Kna deigen på nytt og trill ut lange pølser som er ca 1 cm i diameter. Etterhev i 30-45 min. Pensle med god extra virgin olivenolje som er iblandet tørket oregano og basilikum. Stekes på 225 grader i 10-15 min. Når de er ferdige pensles de igjen rett etter de kommer ut fra ovnen, denne gangen med bare olje. Strø på havsalt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar