Søk i denne bloggen

søndag 23. november 2014

Ostekake med hvit sjokolade og spekulasjer



Det er snart adventstid, og hvis man ønsker å lage en deilig kake som smaker jul kan denne ostekaken være et alternativ. Den er søt og mektig og utrolig deilig som en dessert eller på kakebordet. Bunnen lages av spekulasjer eller vanlige pepperkaker. I ostemassen brukes smeltet hvit sjokolade.  

200 g spekulasjer eller pepperkaker + et par ekstra kjeks til å knuse på toppen
150 g smør
200 g kremost
2 ss melis
250 g hvit sjokolade
2 dl kremfløte
2 plater gelatin

Knus kjeksene. Smelt smør og bland med kjeks. Trykk kjeksblandingen ut i en springform. Avkjøl noen timer til bunnen har stivnet.

Grovhakk sjokoladen og smelt den over vannbad. Legg gelatinplater i vann i 5-7 min. Halvpisk kremfløten. Rør kremosten luftig sammen med melisen. Bland i pisket kremfløte og smeltet sjokolade. Løs gelatinen ut i noen spiseskjeer kokende vann. Hell gelatinen i ostemassen i en tynn stråle mens man rører hele tiden. Bland godt. Hell ostemassen over bunnen og sett til avkjøling. Kan godt stå over natten.


Fjern ringen på springformen. Knus noen kjeks og strø på toppen. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar