Søk i denne bloggen

søndag 28. april 2013

Banankake med kaffesirup

Banankake er den perfekte restekaken, og med kaffesirup gjør man nytte av kaffeslanter fra trakter eller kanne. Vi har alltid masse bananer i hus, og av og til er det et par stykker som rekker å bli litt overmodne. Banankake er løsningen og alltid like populært.


Jeg valgte her å lage kakene i porsjonskaker, men en stor er også mulig. Det blir en tung, fuktig kake med mye bananer.

Kaffesirup
3 dl sterk kaffe
100 g sukker

La kaffe og sukker koke sammen til det begynner å boble som når man lager karamell. La koke to-tre minutter til, og la avkjøle. Den må brukes innen en time, ellers blir den helt hard.




Banankake:
180 g sukker
180 g smør
180 g hvetemel
1 ts bakepulver
3 egg
3 modne bananer

Smelt smør. Pisk eggedosis av sukker og egg.  Bland smør med eggedosis, og vend i det tørre. Smør kakeform(er). Ha kaffesirup i en spiral i kaken eller kakene. Til porsjonskakene brukte jeg ca 1 ts pr kake.  Stek  kakene i forvarmet ovn på 180 grader. De små kakene trenger ca 12 min, en stor trenger  ca 45 minutter. Avkjøl på rist etter endt steketid.

Kakene kan gjerne pyntes med litt sjokoladeglasur. Smelt 1 ss smør og bland i 1 barneskje kakao og noen spiseskjeer melis til man får en glatt glasur som kan smøres utover kaken.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar