Søk i denne bloggen

søndag 7. oktober 2012

Eple- og pæresyltetøy med rosmarin

Overraskende godt med rosmarin i syltetøyet. Ekte høstsmak. Rosmarinen fremhever frem både eple- og bæresmaken, uten å ta overhånd. Bare kjempegod sammen!

1 kg epler
1 kg pærer
2 ss finhakket, fersk rosmarin
litt vann
300 g sukker
syltepulver etter anvisning på pakken

Epler og pærer skrelles og skjæres i små biter. Oppbevar i en bolle med vann og noen dråper sitronsaft under skrellingen så blir ikke frukten altfor brun. Hell av vannet og kok frukten i en kjele med litt vann i bunnen (ca 1 cm). Kok til all frukten er mør, ca 10-15 min. Ha på litt mer vann hvis det kokes tørt. Ha i rosmarin etter ca 5 min koking.


Ta kjelen fra varmen. Bland sukker og syltepulver og ha i den kokte frukten. Rør til alt sukkeret er oppløst. Hell syltetøy på rene, varme glass, og la avkjøle.

Kjempegodt syltetøy som kan has på skiven slik den er, serveres til ost eller på isen til dessert.



En kjempegod variant er å bytte ut rosmarin med en vaniljestang eller en spiseskje vaniljesukker. Syltetøyet får et litt mer dessertpreg over seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar