Min søster er kommet hjem etter 8 måneder i USA, og det måtte feires. Småtrollene er kjempeglade for å ha tante hjemme igjen, og har lesset henne ned med tegninger. Vi arrangerte en lite "velkommen hjem"-fest for henne sammen med resten av familien, og jeg måtte servere noe urnorsk, noe hun ikke har hatt tilgang til i USA. Spekemat, og spesielt fenalår, er ikke så vanlig "der borte". Heller ikke rømmegrøt. Så da ble det fingermat med fenalår og rømmegrøt.
Oppskrift på en deilig, mild rømmegrøt finnes her: http://frasjeltilmage.blogspot.no/2011/05/farmors-milde-rmmegrt.html. Til denne fingermaten fungerer det også fint å bruke semulegrøt eller fløyelsgrøt i stedet for.
Legg små stykker flatbrød i bunn. Dander 1-2 skiver fenalår oppå. Legg på en spiseskje grøt. Strø på litt sukker og kanel, og legg rosiner på toppen!
Jeg serverte litt annen fingermat også, men den ble ikke noe utpreget norsk. Ved en senere anledning skal jeg prøve å lage flere slike absolutt norske!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar