Til 4 personer:
250 g sopp
3 gulrøtter
2 purrer
2 stilker selleri
Rens sopp og skjær i terninger. Gulrøtter skrelles og skjæres også i små terninger. Purre og selleri vaskes og skjæres i tynne skiver. Varm 1 ss olje i en gryte og smelt 1 ss smør i oljen. Stek grønnsakene på middels varme til de er møre, ca 15 min.
Ha i 2 ss sherry og 1 dl fløte. La koke enda noen minutter til det tykner.
I en annen kjele smeltes 2 ss smør med 2 ss hvetemel. Spe på med 1 liter kylling- eller hønsekraft. La koke i 10 min. Ha grønnsakene i sausen, og varm opp.
Vanligvis steker jeg kyllingfileter eller kalkunbryst i ovn eller i panne, og serverer sausen ved siden av. I dag hadde jeg ferdig kyllingkjøtt som jeg bare varmet i sausen. Deilig med søndagsmiddag midt i uken :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar