Søk i denne bloggen

mandag 15. august 2011

Scampi i tamarindsaus

Her kommer rett nummer to fra vår karibiske sjørøverfest. Tamarind er en søt frukt som gir en god tykkelse på sausen. Fruktkjøttet ligner på daddelkjøtt både i smak og konsistens. Har sett tamarind i dagligvarebutikker med stort utvalg, og det er garantert å finne i internasjonale butikker. Litt jobb med å skille fruktkjøttet fra frøene, så finner man tamarindjus er det mye enklere å bruke.

Retten er enkel å lage, og den søte sausen passer perfekt til de salte, sprø scampiene. Til 4 personer trenger man:

500 g rå scampi
2 ss finhakket løk
1 fedd hvitløk
1 grønn paprika
2 ss tomatpuré
1/2 dl tørr sherry
1 laurbærblad
1 dl tamarindkjøtt eller tamarindjus
2 ss honning
1/4 ts allehånde
salt og sterk chilisaus
1 ss lime- eller sitronsaft

Løk, hvitløk og paprika stekes på middels varme i litt smør til alt er mykt. Ha i tomatpuré, sherry, laurbærblad, tamarind, honning og allehånde og rør hele tiden til alt godt gjennomvarmet. Bruker man tamarindjus lar man sausen koke inn til alt tykner, ca 5 min. Smak til med salt og chilisaus. Ha i scampiene og la dem trekke i sausen til de er ferdige, ca 3-5 min. Ta ut laurbærbladet og rør i lime- eller sitronsaft. Server med ris.


Kilde: Sue Mullin. "Creole Cooking". 1993.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar