Til 4 personer:
1 stor squash eller 2 små
4 store tomater
½ sellerirot
1 løk
½ boks tomatpuré
Rosmarin, timian og oregano (eller andre urter)
Revet ost til gratinering
Skjær endene av squashen og del den i to på langs. Skjær/skrap utav kjøttet slik at det bare er ca ½ cm skall igjen. Bruk gjerne en spiseskje. Kjøttet skjæres i terninger. Skallene legges i en smurt ildfast form.
Tomater skrelles og frøene fjernes. Man kan eventuelt bruke en boks hermetiske tomater, dropp da tomatpureen. Løk finhakkes og sellerirot rives på et grovt jern. Bacon skjæres i terninger.
Stek kjøttdeig og legg til side. Stek bacon og legg til side. Surr løk og ha i sellerirot når løken er blank. Surr litt til. Ha i kjøttdeig, løk, squash, tomater og urter, og la surre i ca 15 min mens man rører hele tiden. Smak til med tomatpuré, en liten teskje sukker, salt og pepper.
Når alle grønnsakene er møre legges blandingen i squashskallene. Ha revet ost på toppen, og gratiner på varmluft, 175 grader i 20 min. Serveres med en god hjemmelaget potetmos til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar