Sterk mat er godt i sommervarmen. Tror det er noe med at varmen nøytraliserer noe av det sterke i maten. I hvert fall liker jeg det. Dette er uansett en enkel sommerrett som også er kjapp å lage, og bare inneholder enkle ingredienser.
Til 4 personer:
3 kyllingfileter
1 boks bønner
1 løk
1 boks hakkede tomater i chili
2 dl vann
1 terning hønsebuljong
1 boks mais
1 paprika
Spisskummen og chilipepper etter smak
Kylling skjæres i terninger og brunes på alle sider. Krydre med salt og pepper.
Løk finhakkes og surres på middels varme i litt nøytral olje i 3-5 minutter. Paprika skjæres i strimler og surres videre sammen med løken i ca 5 minutter til. Ha i boks med tomat i chili og 2 dl vann. Ha i buljong og kok til terningen er oppløst.
Ha i bønner, mais og kylling og la alt bli gjennomvarmet. Ha i ca 1/2 ts spisskummen (valgfritt) og smak til med mer chili hvis man ønsker det.
Serveres med ris og salat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar